آینده ایران تورم‌زده چگونه خواهد بود؟

وزیر نفت ونزوئلا زمانی گفته بود نفت نجاست شیطان است و ما داریم در نجاست شیطان غرق می‌شویم! همین را برای تورم با شدت بیشتری می‌شود تکرار کرد؛جامعه تورم‌زده در راه بازگشت به بربریت است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد؛ امیرحسین خالقی  در کانال اکونومیست فارسی نوشت:《تعارض‎های بین افراد شدت خواهند گرفت و آداب و هنجارهایی که جامعه انسانی را برپا نگاه می‎دارند هم کمرنگ خواهند شد. در وضعیت یکجانشینی باید توجه داشت که مبادله، همکاری اجتماعی و کنار هم زندگی کردن انسان‎ها خودبه‎خود رخ نمی‎دهد. انسان‎ها باید بیاموزند چطور افسار پست ‎ترین غرایز و واکنش‎های حیوانی و ستیزه‌جویانه خود را در دست بگیرند و خِرَد و دوراندیشی را جانشین آنها کنند. دین و هنجارهای مدنی و اجتماعی مشوق‎هایی به حساب می‎آیند که انسان‎ها تکانه‎ های غریزی خود را تعدیل کنند و در ازای آن از منافع بلندمدتِ زندگی در اجتماع، همکاری با دیگران و تقسیم کار و تخصص بهره‎مند شوند. وقتی این منافع بلندمدت خیلی دور و شاید دست‎ نیافتنی به نظر برسند افراد انگیزه چندانی برای فداکاری و تلاش (به منظور تحقق آن منافع) نخواهند داشت. وقتی مردم می‎ بینند که همواره ثروتشان حیف‎ ومیل می‎شود و ازمابهتران جیب‎شان را می‎زنند، در مورد مطلوبیت زندگی در اجتماع و احترام به قواعد و رسوم آن دچار تردید خواهند شد. قرار بود زندگی اجتماعی راهی برای پیشرفت و بهبود همه افراد باشد ولی انگار با سازوکاری طرف هستیم که نخبگان کم ‎شمار راحت‎تر بتوانند جیب اکثریت را خالی ‎کنند! وقتی تورم هست نرخ جنایت بالا می‎رود و تعارض‎ها در جامعه افزایش می یابند. کسانی که فکر می‎کنند ثروتمندان جامعه جیب‎شان را خالی کرده ‎اند خیلی زود دلیلی برای توجیه تعرض خودشان به اموال بقیه پیدا خواهند کرد! امیدها به آینده رنگ می‎بازد و دیگر انگیزه‎ زیادی برای رفتار متمدنانه و محترمانه با مشتریان، کارفرمایان و آشنایان باقی نمی ‎ماند. وقتی مردم نمی‎توانند برای تدارک آینده کار زیادی انجام دهند خیلی هم روی آن (آینده) حساب نخواهند کرد. هرچقدر فردی آینده را نامطمئن‎تر بداند بیشتر محتمل است که رفتاری ناروا و بی‌پروا از او سر بزند؛ رفتاری که در کوتاه ‎مدت برای وی سودمند است ولی در بلندمدت به زیانش تمام می‎شود. وقتی «آینده‎ فروشی» باب می‎شود «فردا» در مقایسه با «امروز» آنقدرها جدی گرفته نمی‎شود. ریسک زیان بالقوه کارهای خلاف در بلندمدت (مانند زندان، مرگ یا نقص عضو) را یک طرف بگذارید و پاداش آنی حاصل از آنها (مانند امکان تامین کالاهای اولیه موردنیاز برای زندگی) را در طرف دیگر بنشانید؛ عجیب نیست که زور طرف دوم (فایده) بر طرف نخست (هزینه) بچربد》. وزیر نفت ونزوئلا زمانی گفته بود نفت نجاست شیطان است و ما داریم در نجاست شیطان غرق می‌شویم! همین را برای تورم با شدت بیشتری می‌شود تکرار کرد؛جامعه تورم‌زده در راه بازگشت به بربریت است.

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴
کد خبر: 28964

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۰۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      9 0
      کشور بدون برنامه اقتصادی در عزم شتابان جهانی کردن انقلاب به هر منبع مالی فروش معادن و مالیاتهای سنگین ( گرانیها نوعی مالیات غیرمستقیم است)، چنگ میزند، علاوه بر افزایش روزافزون هزینه های داخلی و خارجی، با کاهش درامدهای نفتی حاصل از رکود اقتصاد جهانی مواجه خواهد بود که عاقبت ان سوختن دنیا و اخرت اکثریت مردم است.
    • IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۷
      4 0
      کشور ایران با دوستی روسیه راه برزخ بدی در پیش گرفته که آینده تیره و تاری در انتظارش هست آیا تاریخ را نباید دوباره کرد روسیه هیچگاه برای ایران منفعتی ایجاد نکرده و در صورت ادامه روند دوستی با روسیه ایران به ورشکستگی ایران و بدهی های سنگین خارجی و داخلی منجر خواهد شد تنها راه نجات از این وضع دوری و دوستی بدون همکاری با روسیه خواهد بود روسیه دشمنی پنهان با ایران و ایرانی داشته و خواهد داشت